Please choose your territory and language
Benelux, Nederlandse
Vergeet alles wat u al over het bouwen van carbonframes wist.

Vergeet alles wat u al over het bouwen van carbonframes wist.

De impec is echt anders. Het frame van de impec is van de grond af nieuw ontwikkeld.

De impec is echt anders. Het frame van de impec is van de grond af nieuw ontwikkeld.

De impec geeft absoluut nauwkeurige antwoorden op een serie tot nu toe onbeantwoorde vragen.

De impec geeft absoluut nauwkeurige antwoorden op een serie tot nu toe onbeantwoorde vragen.

impec - handmade by machines

Een man met een visie. Concurrerende fabricage van frames in Zwitserland. Een geïntegreerd industrieel fabricageproces dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Een zeer efficiënt carbon frame, dat niet wordt gelamineerd, maar uit belastingsspecifiek gevlochten buizen bestaat. Een revolutionair systeem dat deze buizen met de sterkst mogelijke halfschalen verbindt. Een wereldkampioen die de fiets test en onmiddellijk geschikt bevindt voor de tour. Een utopie?

[Translate to Benelux, Nederlandse:]

Wij bouwen de impec

Als Andy Rihs op de fiets kruipt is dat niet alleen goed voor zijn gezondheid, maar ook voor zijn werk. Want het zadel van zijn fiets is zijn denkplek. Hij komt daar in de 'flow', waar tegenspraak oplost, verre horizons zichtbaar worden en gedachten opkomen die eerder ondenkbaar waren...

Het liefdesverhaal begint officieel vroeg in 2001. Andy Rihs, de eigenaar van hoortoestellenfabrikant Phonak, en de fietsenbouwer BMC kondigen hun samenwerking aan. BMC bouwt tot dat moment vooral mountainbikes, maar dat verandert al snel.

In het daaropvolgende jaar staat het Phonak Racing Team van Andy Rihs met wegfietsen van BMC aan de start van de Tour de France. De renners in de groen/gele outfits rijden de ronde ten behoeve van gehoorverbetering. “We rijden voor beter horen”, laten ze de wereld weten.

Maar Andy Rihs heeft grotere plannen met zijn intrede in de fietsenbranche. Hij houdt niet van half werk. Als hij op zijn fiets zit, houdt één vraag hem bezig: waarom is deze geniale uitvinding, die zijn denken zo stimuleert, nog altijd niet in de moderne tijd aangekomen? Hij kan maar niet begrijpen waarom een high-tech materiaal als carbon nog altijd met lowtech methodes wordt bewerkt. Ook gelooft hij niet dat de productie van fietsen voor de wereldmarkt alleen in het verre oosten kan plaatsvinden. En hij heeft ideeën over waar de reis naartoe zou kunnen voeren...

Andy Rihs maakt nog een rondje op zijn teammachine, en dan staat zijn beslissing vast: we gaan het doen. We gaan een echte industriestandaard ontwikkelen voor de bouw van carbonframes. We gaan alle benodigde technologieën ontwikkelen tot aan de productiegereedheid. We gaan alles doen in Zwitserland - met Zwitserse kwaliteit en nauwkeurigheid. En uiteindelijk zullen we als eerste fabrikant ter wereld in staat zijn om onze klanten een absoluut foutloos carbonframe te leveren dat aan de hoogste eisen voldoet. Kortom: we bouwen de impec.

We gaan onze strategie ten uitvoer leggen. Phonak ontwikkelt zich niet alleen tot de grootste en innovatiefste, maar ook tot de bekendste producent van hoortoestellen ter wereld - en BMC ontwikkelt zich in de wielerwereld tot een merk dat zich onderscheidt door innovatie en een unieke opvatting van framedesign.