Please choose your territory and language
Benelux, Nederlandse

Fabriekstour - een blik achter de schermen

Het productieproces van de impec is wereldwijd uniek en stelt een nieuwe norm voor de productie van carbonframes. Aangezien vrijwel de gehele productie plaatsvindt in één geïntegreerd proces en op één locatie, is er eigenlijk niets tegen een kijkje achter de schermen.

Hartelijk welkom in de wereld van de impec. 47° 11' noorderbreedte, 07° 24' oosterlengte: Grenchen, Kanton Solothurn, Zwitserland. Hier, op slechts een steenworp afstand van het BMC-hoofdkantoor, staat de fabriek waarin de visie van het perfecte carbonframe tot realiteit wordt gemaakt en waarin de impec van de grond af wordt opgebouwd. In deze fascinerende wereld van hooggespecialiseerde industrierobots worden de zeven productiestappen die tot het perfecte frame leiden inzichtelijk, en wordt de kwaliteit van de impec invoelbaar.

Vlechten

Productie van naadloze buizen door vlechten. De kwaliteit van elke afzonderlijke buis wordt gedefinieerd door de aansturing van de carbonvlechtinrichting. De belastbaarheid van de buizen wordt belastingsspecifiek geoptimaliseerd voor het betreffende bereik - Load Specific Weave (LSW).

RTM verharsen

Volautomatisch RTM-proces (Resin Transfer Molding). Hars wordt in een voorgevormde mal gespoten. Het resultaat is een qua stijfheid en afwerking perfecte buis.

  • Maximale wandsterkte door een carbon/harsverhouding met de hoogst mogelijke carbonvezeldichtheid
  • Optimale oppervlaktekwaliteit van de buizen met minimale luchtinsluiting en daardoor maximale zekerheid
  • Reproduceerbaar proces en daardoor reproduceerbare kwaliteit!

 

Op maat snijden

De buizen worden door een 6-assige robot en een diamantzaag uiterst precies in de juiste maat en vorm gesneden.

Spuitgieten

De halfschalen worden geproduceerd met de nieuwste spuitgietapparatuur. Een speciale carbonverbindingsstof wordt in een mal gespoten. De nauwkeurigheid van dit proces resulteert in een product met een perfecte structuur - het Shell Node Concept (SNC).

Lakken

Nat-op-nat lakken in een lakcabine. De 6-assige robot kan elke menselijke beweging tot in de perfectie nabootsen.

Tampondruk

Tampondruk is een nauwkeurig, volautomatisch en uiterst flexibel drukproces. De optische kwaliteit en duurzaamheid zijn buitengewoon, waardoor geen blanke lak nodig is.

Framemontage

Een robot brengt de exacte hoeveelheid 2-componentenlijm aan op een specifieke plek. De lijm en de hoeveelheid zijn afhankelijk van de vorm van het bouwelement, het oppervlak en de functie van het onderdeel in het frame. Het 'blue eye' camera-oog bewaakt iedere verlijming.