Please choose your territory and language
Benelux, Nederlandse

het design

Als we bij BMC een fiets bouwen, willen we dat die trots laat zien waar hij vandaan komt. De impec is daarop geen uitzondering. In design toont de impec zich als een trouw lid van de familie – al komt zijn frame dan uit een heel andere wereld...

Het frame van de impec is technisch gezien een kleine revolutie. De carbonstructuur van de framebuis is naadloos gevlochten, de frameverbindingen op de versterkingen bestaan steeds uit twee halfschalen. Zo is een fietsframe nog nooit gebouwd - dit is echt helemaal nieuw. Ook nieuw en revolutionair is het totale design van het frame.

De impec verhult niets. In tegendeel: hij draagt zijn innerlijk aan de buitenkant. De frameverbindingen volgens het Shell Node Concept (SNC) vormen het optische hoogtepunt van het frame. Formeel gezien is het SNC de consequente doorontwikkeling van ons skeleton concept, waardoor veel BMC-ontwikkelingen zich van de rest van de wereld onderscheiden. De skeletpijler tussen zadelbuis en bovenbuis is niet alleen constructief nuttig - het is inmiddels kenmerkend voor ons geworden.

Een ander optisch hoogtepunt van de impec zijn de nauwkeurig gevlochten carbonstructuren van de framebuizen, die getuigen van de perfectie binnen in het frame. Als eerste fiets in zijn soort is de impec al zo ongeveer een technologisch icoon. Alles aan deze fiets is puur high-tech. Alles aan deze fiets heeft als doel om de visie van een perfecte high-performance bike realiteit te laten worden. Deze claim heeft ook aanzienlijke invloed gehad op het design van de impec.

De impec transformeert techniek in design, en droge feiten in pure emotie. Of om met de woorden van architect Louis Sullivan te spreken: Form follows function.

de techniek

De fiets opnieuw uitvinden. De genetische code optimaliseren. Dat was de opgave voor onze ingenieurs. Resultaat: De impec is een technisch hoogstandje, waarin de nieuwste ontwikkelingen in de bouw van carbonframes worden gecombineerd met onderdelen van wereldklasse...

De impec is een racemachine volgens het boekje. De fiets wordt steeds aangepast naar het reglement van de UCI. Totaalgewicht: 6,8 kilo. De fiets houdt rekening met de dagelijkse wielerpraktijk en is als geheel uitgerust voor maximale prestaties en belasting. Dat begint bij het concept van het frame en houdt niet op bij de optionele technische onderdelen. Voor de impec geldt eerst en vooral: alleen het beste is goed genoeg.

Het frame van de impec is volledig nieuw. Er waren nog geen framebuizen waarvan de carbonstructuur naadloos op gevormde dragers zijn gevlochten. Er waren nog geen tweedelige frameverbindingen van extra verdicht carbon compound-materiaal. En er was ook nog geen high-tech frameproductie in een industrieel proces met een fouttolerantie van nul.

Aan de basis van de revolutie stonden het Load Specific Weave-proces (LSW) en het Shell Node Concept (SNC). Beide technologieën zijn door BMC in eigen huis ontwikkeld en exclusief geperfectioneerd voor de impec. Bovendien beschikt de fiets over veel meer high-tech features zoals een conische voorvork en low seat stay.

Om de rijder de kwaliteit van het perfecte high-performance frame ook echt te laten voelen, worden voor de impec alleen de beste onderdelen gebruikt. Zo kunnen als schakelsystemen de high end-producten van Campagnolo, Shimano of Sram worden gekozen, en ook het digitaal gestuurde schakelsysteem van Shimano, Di2, is standaard verkrijgbaar. De wielen komen van Easton of Mavic en het zadel bij voorkeur van Selle Italia. Maar voor welke variant u uiteindelijk ook kiest, het zal perfect zijn.

impec-innovaties

Load Specific Weave – LSW

Load specific weave (LSW) is één van de twee technologieën die we speciaal voor de impec hebben ontwikkeld. In dit proces worden de buizen voor de frames van de impec eerst uit carbonvezels gevlochten en daarna in een tweede productiestap met een speciale harsmix verbonden tot een zo sterk mogelijke structuur. Het belastingsspecifieke vlechtproces geeft een precisie die ook met het blote oog waarneembaar is. Het frame van de impec is een tot op de tiende millimeter nauwkeurige structuur van koolstofvezels en hars.

Nieuw is dat de buizen naadloos en exact op maat op verschillende vormen worden gevlochten. Wat ook nieuw is, is dat elk van deze buizen voor de belasting geoptimaliseerd wordt ontworpen, geprogrammeerd en met industriële perfectie gefabriceerd. Het resultaat is een absoluut foutloze framebuis voor de impec.

Shell Node Concept – SNC

Het Shell Node Concept (SNC) garandeert maximale stijfheid en stabiliteit van de frameverbindingen. Halfschalen met hoge dichtheid uit een nieuw ontwikkeld carbon compound-materiaal worden bij de montage van het frame nauwkeurig gecontroleerd vastgelijmd op de framebuizen. Het binnenste design van de halfschalen, ook wel 'shells' genoemd, is daarbij zo geoptimaliseerd dat een optimale adhesie tussen de verschillende onderdelen van het frame wordt gewaarborgd.

Het voordeel van de SNC-halfschalentechniek zit 'm in de totale controle over de verbindingspunten. Ook voor het assembleren van het impec-frame wordt een robot gebruikt, en een optisch systeem controleert daarnaast iedere afzonderlijke verbinding.

Wat vooral nieuw is aan SNC, is dat het composietmateriaal een zeer sterk materiaal oplevert. Ook nieuw is dat wij dit materiaal nauwkeurig verwerken met een spuitgietproces. Het resultaat is een absoluut foutloze frameverbinding voor de impec.

impec quality features

Een beter frame is altijd het hoogste ontwikkelingsdoel van BMC geweest. Daardoor hebben we de afgelopen jaren een reeks aan interessante innovaties op de markt gebracht, die bij impec uiteraard standaard zijn …

Force Specific Tubing

Dankzij force specific tubing konden we de BMC-filosofie om framebuizen te optimaliseren naar belasting en gewicht nog consequenter realiseren. Bij impec konden we deze filosofie dankzij de nieuwe Load Specific Weave-technologie (LSW) en het Shell Node Concept (SNC) nog consequenter realiseren. De constructieve mogelijkheden die deze twee technologieën bieden, hebben ertoe geleid dat alle belastingen van het frame optimaal worden opgeheven en verdeeld.

Low Seat Stay

Ook bij de impec zorgen een diep aangezette staande achtervork en speciale flexzones in dit gebied voor de voor BMC typerende combinatie van gelijktijdige stijfheid aan beide kanten en precisie in het gebruik. Low seat stay is een eigenschap die men in het bijzonder tijdens lange tours en op minder goed wegdek zeer snel leert waarderen.

Tapered Steertube

De impec is uitgerust met een conische vork. De vorkbuis wordt naar onderen sterker. Daardoor biedt de impec significant meer bescherming tegen de extreme belastingen in het onderste deel van de balhoofdbuis.

Systeemintegratie

Frames van BMC zijn principieel anders omdat we al in de designfase bedenken hoe uit een frame een ideale fiets ontstaat. Wij willen dat het ene deel naadloos op het andere past. Onderdelen zoals bijvoorbeeld de zadelpen worden voor de impec in eigen huis ontwikkeld. Een gemeenschappelijk ontwikkelingsproces met onze leveranciers garandeert een perfect samenspel van frame en onderdelen. Het doel is om afwijkingen te minimaliseren en zo de rijeigenschappen verder te optimaliseren.

schakelen naar de toekomst - shimano Di2

Di2 staat voor Digital Integrated Intelligence, komt van Shimano en bepaalt de intrede van digitale componenten in de fietsenbouw op het hoogste niveau. Het digitaal gestuurde elektronische schakelsysteem is een revolutie op zich en bepaalt met zijn 'Fly-By-Wire'-concept een nieuwe norm in de high-end sector.

Di2 maakt het mogelijk om bijzonder snel en nauwkeurig te schakelen. Het is met Di2 onmogelijk om mis te schakelen. Bovendien controleert en corrigeert Di2 met zijn slimme sensoriek tijdens de rit de positie van de ketting en optimaliseert het de krachtoverdracht op het achterwiel. Kortom: Di2 is veiliger en zorgt voor een maximaal schakelcomfort. Bovendien vermindert het systeem slijtage en verlies door wrijving.

De impec is standaard leverbaar met Di2 en overtuigt in deze versie door consequente systeemintegratie. Het frame is zo gebouwd dat alle componenten van het systeem hun vaste plek hebben en naadloos opgaan in het totaalconcept.

systematisch passend

De impec is geen doorsneefiets, maar maatwerk. De fiets is de rijder op het lijf geschreven. De fiets past bij de rijder en zijn ambities. Daarom hebben we voor de impec een modulair systeem ontwikkeld dat een reeks aan variaties mogelijk maakt.

Alles begint met het op maat maken bij één van onze vakhandelaars. Deze neemt eerst heel precies de maten op en bepaalt daarna samen met u hoe uw persoonlijke impec wordt gebouwd en geconfigureerd. U kunt daarbij kiezen uit vijf framematen met ieder twee rijdersposities, drie zadelpennen evenals diverse stuurpennen. Het op maat maken is van groot belang voor de uiteindelijke kwaliteit van de impec. Want alleen als deze parameters optimaal op elkaar worden afgestemd, kan de eenheid van mens en machine ontstaan, die wij bij de ontwikkeling van de impec van meet af aan in gedachten hadden.

Het frame van de impec is in alle opzichten gemaakt wedstrijdrijden. Maar ook als u de perfecte rijmachine zoekt voor uw persoonlijke ambities, is de impec de beste keuze. Er zijn twee verschillende rijposities leverbaar. Dit zijn de opties Race Fit en Performance Fit. Het verschil tussen deze twee instellingen zit hem vooral in de hoogte van de bovenbuis.

In Race Fit is de impec volledig ingesteld op wedstrijdrijden. Deze geometrie lijkt erg op de teammachine SLR01, waarmee Cadel Evans in 2010 de Flèche Wallone won. In Performance Fit zijn zadel- en balhoofdbuis 19 mm langer en is de afstand tussen zadel en stuur 6 mm korter dan bij Race Fit, waardoor er een iets comfortabelere zitpositie ontstaat.