Please choose your territory and language
Benelux, Nederlandse

swiss design & development

Het ontwikkelingsproces van elk BMC-product
doorloopt vier fasen:

1. Concept

De ontwikkeling van elk product begint met een idee. De ideeën ontstaan uit de behoeften van onze klanten en onze wens om steeds betere en mooiere producten te maken. Door middel van talloze ontwerpen worden de ideeën omgezet in concepten die voldoen aan de eisen.

Designskizzen aus der Entwurfsphase des fourstroke FS01.

2. Ontwikkeling

Het BMC-design is het resultaat van een benadering van formele en functionele vereisten. Door een grote kennis van de gebruikte materialen en krachten slagen wij erin belastingsspecifieke buisvormen te ontwikkelen die de fiets heldere vormen en een onmiskenbaar karakter geven. De specifieke detailoplossingen verraden de aandacht waarmee we zelfs het kleinste detail benaderen. Met behulp van de modernste computersimulatie (FEA) optimaliseren we het gewicht en de stijfheid van de kritische componenten en waarborgen we de hoogste prestatieniveaus.

Beim Modellieren neuer Rahmenplattformen fließen Kompetenzen aus Design und Engineering zusammen.

3. Optimalisering

Ons eigen testlaboratorium speelt een essentiële rol in ons ontwikkelingsproces. Alle BMC-framesets en -onderdelen worden hier getest op basis van de geldende Europese CEN-norm en de nog strengere BMC-standaards, en volgens heldere richtlijnen geoptimaliseerd. We testen zowel veiligheidsaspecten als de prestaties. Waarden worden gemeten, geanalyseerd en vergeleken met de rij-impressies. De zo opgedane kennis wordt weer gebruikt bij de bouw van verdere prototypes, totdat de prestaties overeenkomen met onze vereisten. Door onze directe samenwerking met BMC-atleten kunnen we de producten in het veld testen en krijgen we waardevolle feedback. Verderop in het proces investeren we veel tijd en knowhow aan de vervolmaking van het rijwielgedeelte, ook in samenwerking met onze partners. Hierdoor overtuigen onze mountainbikes met APS-vering op de trails, een inspanning die zich terugbetaalt zoals talrijke testrapporten bevestigen.

Erkenntnisse aus den Labortests werden sogleich mit den Erfahrungen unserer Teamfahrer verglichen. Aufgrund stetiger Prüfung können wir unsere Produkte kontinuierlich verbessern.

4. De uitvoering

Onze ontwerpen worden tot kunstwerken door de eigen vormen- en kleurentaal die BMC ontwikkeld heeft. Deze accentueert onze specifieke buisvormen en versterkt de BMC-identiteit. De nauwe verstrengeling van techniek, design en kleurstelling resulteert in de unieke BMC-producten. De resultaten van laboratoriumtests worden vergeleken met de ervaringen van onze teamrijders. Op basis van voortdurend onderzoek kunnen we onze producten steeds weer verbeteren.

speedlines of fourstroke FS01