Please choose your territory and language
Benelux, Nederlandse

Spectaculaire seizoensstart: Moritz Milatz wint Bundesliga in Bad Säckingen

1. April 2013

Bad Säckingen

Europees kampioen Moritz Milatz heeft in het Duitse Bad Säckingen een nieuwe overwinning behaald voor het BMC Mountainbike Racing Team. Met drie rijders bij de eerste zes leverde het team als geheel ook een sterke prestatie.

Moritz Milatz maakte op tweede paasdag geen goede start in Bad Säckingen. De 30-jarige coureur gleed bij de start even weg en miste daardoor de aansluiting bij de kopgroep van vier die als eerste aan de singletrails begon.
Milatz moest een achterstand van 30 seconden goedmaken, maar al in de eerste van de zes ronden werd duidelijk dat de BMC-coureur nog niet verslagen was. Bij het eerste tussenpunt lag hij nog maar 18 seconden achter, en na drie ronden had hij de kopgroep met Emil Lindgren (Zweden), Markus Schulte-Lünzum (Duitsland) en Nicola Rohrbach (Zwitserland) te pakken.
Milatz reed onmiddellijk naar de kop. "Ik vond het tempo te laag en merkte dat ik meteen afstand kon nemen. Normaal gesproken zou ik tot de laatste ronde hebben gewacht, maar op deze technisch lastige omloop biedt het rijden in een groep geen voordeel", aldus Milatz.
Geconcentreerd reed hij in zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen naar de overwinning. "Ik geloof dat ik heel goed heb overwinterd. Bij de training is dat altijd moeilijk in te schatten, maar blijkbaar ben ik al in goede doen. Het is natuurlijk enorm motiverend als je meteen de eerste wedstrijd wint", aldus Milatz, die met 10 seconden voorsprong op Lindgren en 18 seconden op Schulte-Lünzum over de streep kwam.

Ook zijn teamgenoten waren uitstekend op dreef. Matthias Stirnemann had niettemin geen goede start: "Ik was slecht gepositioneerd, waardoor ik de kopgroep miste. Dat was jammer. Daardoor heb ik het podium net niet gehaald. In vergelijking met vorig jaar ben ik echter heel tevreden met mijn seizoensstart, en de fiets is ook erg goed", aldus de Zwitser, die op slechts 21 seconden van Milatz en 3 seconden van het podium als vierde finishte.
Martin Fanger (Zwitserland) op de zesde plaats (+1:18) en Stephen Ettinger (Verenigde Staten) op de elfde plaats (+2:38) maakten de opmerkelijke teamprestatie compleet. Ook de jongste coureur van het team, Reto Indergand (Zwitserland) was met een zestiende plaats (+3:46) niet ontevreden over de eerste wedstrijd van het seizoen.