Please choose your territory and language
Benelux, Nederlandse

Engineering for Excitement

BMC staat voor Bicycle Manufacturing Company.

Bij BMC doen we 'excitement research'. Belevenisresearch. Wij geloven niet in conventies. Wij slaan andere wegen in. Niet om anders te zijn, maar om het juiste te doen: het juiste om de gebruikers van onze fietsen de ideale fietsbeleving te geven en ze met het meeste plezier te laten rijden. In de stad, tijdens wedstrijden of op de trails.

BMC is onderzoek naar excitement.

Bij BMC betekent onderzoek en ontwikkeling ook dat voortdurend alles opnieuw ter discussie wordt gesteld. Dit is een essentieel onderdeel van de BMC-filosofie. Alleen originele denkers komen ergens anders terecht dan waar de stroom ze heen voert. Hoe kunnen we functie en design samenvoegen tot zelfstandigheid? Kunnen we een pure en tegelijk comfortabele racefiets ontwikkelen? Waarom geen high-end fietsen produceren in Zwitserland? Ter discussie stellen betekent ook de bereikte resultaten testen volgens de hoogste normen: de fiets wordt aan de zwaarste test onderworpen om vervolgens op basis van de feedback van BMC Racing Team-rijders als Cadel Evans, wereldkampioen wegwielrennen 2009, of Roger Rinderknecht de details verder te perfectioneren. Dat alles gebeurt met Zwitserse degelijkheid en nauwkeurigheid.

BMC is Zwitserse precisie.

BMC denkt mondiaal en werkt in Zwitserland. En wel in Grenchen, de plaats die bekend is van de uurwerken die het begrip 'Zwitserse precisie' belichamen. Deze precisie en liefde voor details is ook terug te zien in onze fietsen.

BMC Company

BMC is stijl.

Wij maken en ontwikkelen fietsen. En niet zomaar fietsen. BMC maakt eigenzinnige fietsen. Men kan zelfs stellen dat een BMC herkenbaar, zelfs als op het frame geen kleur en merk te zien zijn. Het BMC-design spreekt voor zich. Het merk blijft verre van de inwisselbaarheid van de huidige markt.

BMC rijdt. Dagelijks.

Wij zijn thuis in de Zwitserse Jura. Bij BMC is er niemand die niet de trails en de passen op en neer vliegt, die geen triatlonafstanden overwint of pumptracks doorploegt. Wij weten waarover we praten. We leven het.

BMC is er voor liefhebbers.

Voor mensen die het fijn vinden als dingen werken. Als je met een vergrootglas dichterbij kunt komen en de liefde voor details ontdekt. Voor liefhebbers van schoonheid die van goed design houden. Voor individualisten met een hang naar perfectie. Zoals wij.

Portret

BMC, the Bicycle Manufacturing Company

Het fundament van de bedrijfsstructuur van BMC wordt in 1986 door Amerikaan Bob Bigelow gelegd, toentertijd voor de complete montage van fietsen van het merk Raleigh voor groothandelaars. Maar in 1995 verliest hij de licentie voor het bouwen en verkopen van Raleigh-fietsen en begint daarna het merk BMC (Bicycle Manufacturing Company). Zoals veel van zijn Zwitserse concurrenten mist het bedrijf, dat goed begon met de productie van mountainbikes, belangrijke ontwikkelingen in de fietsindustrie. Het lukt het bedrijf alleen om zich binnen de Zwitserse markt te positioneren met enkele nicheproducten, maar toch bereikt het bedrijf niet de essentiële grootte die voortbestaan garandeert.

In het jaar 2001 volgt dan het keerpunt: dankzij de betrokkenheid van de huidige eigenaar Andy Rihs wordt het roer van BMC omgegooid. Er wordt geïnvesteerd in techniek, design en marketing om het merk te positioneren als innovatieve high-end-leader met Zwitserse roots.
BMC als merk dat de bedrijfsfilosofie 'Style I Passion I Precision' perfect belichaamt en uitdraagt.

 

Style I Passion I Precision

Stijl staat symbool voor het typische, eigenzinnige design waarmee BMC zich duidelijk onderscheidt van de concurrentie. Een BMC-fiets herkent men ook zonder het logo aan de karakteristieke, technisch geconstrueerde framevorm met de Crosslock. Stijl staat echter ook voor het eenvoudige en strakke technische kleurenconcept en de manier waarop het merk met alle belangengroepen communiceert.

BMC-producten staan voor pure passie: enerzijds is dat de passie van de medewerkers en externe partners van BMC, die zich met hart en ziel inzetten voor de producten en die de grenzen van het mogelijke steeds verleggen door vastberaden te streven naar verbetering. Anderzijds staat passie ook voor de grote inzet die wordt getoond door de gesponsorde teams die op die manier internationaal boodschapper van BMC zijn, vooral het BMC Racing Team, het BMC MTB Team en de Raelert-broers in de triatlon.

Precisie definieert de onvoorwaardelijke aandacht voor innovatie en de manier waarop BMC zijn ideeën omzet in nieuwe producten. In ons eigen testlaboratorium ontwikkelt en test BMC fietsen die niet zijn op bestaande producten zijn gebaseerd, maar die grenzen verleggen.

BMC ontwikkelt zijn legendarische fietsen sinds 2002. Alles begon met de voor het Phonak Cycling Team ontwikkelde teammachine SLT01, een fiets die het BMC-productaanbod door de jaren heen gevormd heeft. In 2004 volgde de tijdritfiets timemachine TT01, nog altijd één van de snelste en meest succesvolle tijdritfietsen ter wereld, en de promachine SLC01, een fietsframe dat is geproduceerd met de revolutionaire Easton Carbon Nanotube-technologie. Fietsen die internationale designprijzen hebben gewonnen.
Er is niet alleen gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën voor de ontwikkeling en constructie van BMC-wielrenfietsen, maar ook voor die van mountainbikes en urban lifestyle-producten. De in 2004 gelanceerde fourstroke-serie met het efficiënte dempingssysteem VPS gaf vorm en richting aan het mountainbike-aanbod van BMC. De hybride pioniersmodellen alpen challenge en carborazor vormen al jarenlang de pijlers van de lifestyle-serie.

Maar ook daarna schitterde BMC met producten die zowel fans als teamsporters enthousiast maakten. In 2007 werd de eerste trailfox TF01 gelanceerd, een marathonfully die ieder jaar weer werd verbeterd en die sinds 2012 ook verkrijgbaar is als volledige carbonfiets. Op het gebied van wielrenfietsen lanceerde BMC in 2010 de teammachine SLR01, een volledig carbonframe dat zijn gelijke niet kent wat betreft design, comfort en stevigheid.

De reis gaat verder BMC staat van oudsher voor Zwitserse precisie, passie en voor constante innovatie en karakteristiek design. Dat heeft het in Grenchen gevestigde Zwitserse bedrijf ook bewezen met de lancering van de impec, het eerste frame dat volledig machinaal geproduceerd is in Zwitserland.