Please choose your territory and language
Benelux, Nederlandse

BMC groep

BMC Zwitserland

BMC Zwitserland is een groep fietsliefhebbers. We behoren niet tot de grootste spelers in de branche, en dat is onze kracht: we kunnen daardoor werken volgens onze waarden "eenvoud, passie en meesterschap". "Eenvoud", omdat we niet moeilijk doen en snel beslissingen kunnen nemen en doorvoeren. "Passie", omdat we moedig en gedreven zijn en achter onze producten staan. "Meesterschap", omdat we heel goed weten wat onze sterke punten zijn en die benutten voor alle merken binnen de groep.

Die merken zijn BMC, Stromer en Bergamont. BMC biedt daarmee alles wat een fietsershart sneller doet kloppen: van hoogwaardige racefietsen en alle typen mountainbikes tot zelf ontwikkelde e-bikes , stads- en lifestylemodellen en kinderfietsen. BMC is het Zwitserse merk uit Grenchen dat de hele wereld wil voorzien van kwaliteitsfietsen met een eigenzinnig design, de nieuwste technologie en de beste prestaties. BMC is thuis in de wedstrijdsport, of dat nu in het peloton van de Tour de France, op de trails van de Cross Country World Cup of bij de triatlonklassiekers op alle continenten is.

Bergamont is het Duitse merk dat een uiterst compleet assortiment biedt. "Simply clever." De Hamburgenaren hebben een zeer goed gevoel voor kleur en design en zorgen er daarnaast voor dat de fietsen altijd betaalbaar blijven. Het resultaat: Fietsen met een fraai uiterlijk, hoogwaardige technologie en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Stromer is de Zwitserse e-bike. In Zwitserland worden geen auto's gebouwd, maar in "Stromer Valley" in Oberwangen heeft men een heel bijzondere fiets ontwikkeld. De Stromer-modellen zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook het summum op het gebied van stedelijke mobiliteit. Schone technologie en lifestyle. Design en vermogen.
BMC Zwitserland, Grenchen, Hamburg, Oberwangen. Verkrijgbaar in 33 landen wereldwijd. Zwitserland is alomtegenwoordig!

 

www.stromer.ch

www.bergamont.de

Grenchen, de Zwitserse fietsthuishaven

BMC Switzerland is meer dan een fietsfabrikant. Wij denken verder. Sinds twee jaar maakt BMC zijn fietsen in Grenchen, in de geautomatiseerde impec fabriek, die tegelijkertijd dient als centrum voor onderzoek en ontwikkeling van alle merken. Expert op het gebied van lichte constructies, precisie en e-technologie.

De nieuw ingerichte showroom in het hoofdgebouw biedt dan ook meer dan een kennismaking met alle merken en fietsen.

Direct tegenover BMC wordt momenteel de "Velodrome Swiss" gebouwd. Met een 250 meter lange baan, het hoofdkantoor van Swiss Cycling, een centrum voor prestatiediagnostiek en meting, verhuur- en overnachtingsmogelijkheden, een restaurant en een BMC shop, zal het Velodrome voorzien in een breed spectrum aan behoeften. Hier ontstaat niet alleen een prestatiecentrum voor de Zwitserse wielersport - de Sportstrasse wordt een bestemming voor een dagje uit met het hele gezin en een ervaringscentrum voor de amateurfietser.

BMC voelt zich nauw verbonden met de Zwitserse wielersport. Zo wordt een van de meest traditierijke mountainbikewedsrijden nu ook onder de BMC vlag gereden: de BMC Racing Cup. Tijdens dit evenement ontmoeten internationale sterren en aanstormend Zwitsers talent elkaar.

De BMC Ironman 70.3 van Rapperswil-Jona wordt in 2013 voor het eerst door BMC gesponsord, al wordt de race al jaren gedomineerd door de BMC triatleten Ronnie Schildknecht en Michael Raelert. BMC zal deze evenementen niet alleen gebruiken om de wielersport te ondersteunen, maar ook om te laten zien wat er achter de schermen gebeurt. Zo komt de professionele sport dichterbij.

BMC - thuis in de wedstrijdsport

Als er een officiële internationale ranglijst voor teams zou bestaan, dan zou het BMC MTB-team in 2013 zeker de eerste plaats bezetten. Voor dit jaar hebben de huidige Europees kampioen Moritz Milatz en tweevoudig Zwitsers kampioen veldrijden Julien Taramarcaz gezelschap gekregen van onder meer de Zwitserse wereldkampioen Eliminator Ralph Näf en de nummer twee van het wereldkampioenschap, Lukas Flückiger. Ook de Franse mountainbikelegende Julien Absalon, tweevoudig olympisch en viervoudig wereldkampioen, rijdt in de BMC-kleuren.

Het geheim achter het succes is de actieve betrokkenheid van de coureurs bij de ontwikkeling van de BMC-mountainbikes. Omdat er echt naar de rijders wordt geluisterd, komen ze graag naar BMC. En BMC kan dankzij deze samenwerking producten ontwikkelen zoals de teamelite 01 29, of de fourstroke 01 29 in de volgeveerde categorie.

Ook de toprenners van het BMC Racing Team vertrouwen op de innovaties uit het huis BMC. Renners zoals Thor Hushovd, Alessandro Ballan en de Zwitser Michael Schär rijden de voorjaarsklassiekers op de granfondo GF01. Marcus Burghardt, Philippe Gilbert en anderen kiezen voor de aërodynamische eigenschappen van de timemachine TMR01. Cadel Evans won de Tour de France op de legendarische teammachine SLR01.

En de successen op de BMC-bolides worden behaald in meerdere disciplines: de timemachine TM01 helpt niet alleen tijdritspecialisten als Taylor Phinney en Tejay van Garderen aan de roze of witte trui, maar ook de toptriatleten Andreas en Michael Raelert winnen de nodige seconden dankzij 's werelds snelste tijdritfiets.