Please choose your territory and language
Benelux, Nederlandse

timemachine TM01 aero

De snelste fiets op aarde

Nadat BMC zijn revolutionaire tijdrit en triathlon fiets introduceerde- de timemachine TM01 - liet het succesverhaal niet lang op zich wachten: Cadel Evans won de Tour de France dankzij de maximale aerodynamica en een perfecte positie, terwijl Andreas Raelert hetzelfde voordeel gebruikte om een nieuw wereldrecord op de Ironman afstand te vestigen. Tijdens zijn debuut leverde de BMC timemachine TM01 misschien wel de twee belangrijkste resultaten in races tegen-de-klok. Dat spreekt toch boekdelen.

Specifications

 • Frame Frame: p2p x subA
 • Tubing Tubing: Pure carbon
 • Size Size: S / M-S / M-L / L
 • Fork Fork: aero hinge fork, pure carbon, with p2p & subA
 • Rear Shock Rear Shock:  
 • Gears Gears:  
 • Chainwheel Chainwheel:  
 • Cassette Cassette:  
 • Chain Chain:  
 • Front Derailleur Front Derailleur:  
 • Rear Derailleur Rear Derailleur:  
 • Shifter Shifter:  
 • Brakes Brakes: integrated road design
 • Handlebar Handlebar:  
 • Stem Stem: integrated design, with p2p
 • Seatpost Seatpost: aero post, pure carbon, with p2p and subA
 • Seat Seat:  
 • Hubs Hubs:  
 • Rims Rims:  
 • Tyres Tyres:  
 • Colour Colour: Team Red
 • Weight Weight:  

Geometry

size S M - S M - L L
rider height cm sizing tool sizing tool sizing tool sizing tool
stack mm 480 515 515 556
reach mm 393 377 418 442
seat tube st mm 503 540 540 582
top tube tt‘ mm 504 496 537 570
head tube ht mm 97 123 123 166
seat angle sa ° 77 77 77 77
head angle ha ° 71.5 71.5 71.5 71.5
rear center rc mm 390-410 390-410 390-410 390-410
front center fc mm 590 583 624 662
wheelbase wb mm 971 964 1004 1042
bb drop mm 58 68 68 68
fork length fl mm 364 364 364 364
fork rake fr mm 50 50 50 50
trail mm 60 60 60 60
crank length mm 170 170 170 172.5
stem length mm N / A N / A N / A N / A
stem angle ° N / A N / A N / A N / A
bar width mm 400 420 420 420
bar drop mm N / A N / A N / A N / A
bar reach mm N / A N / A N / A N / A
post length mm 325 325 385 385
post offset mm +21 / +7 / -7 / -21 +21 / +7 / -7 / -21 +21 / +7 / -7 / -21 +21 / +7 / -7 / -21

Concept

Toegepaste Aerodynamica: Het frame van de TMR01 deelt zijn technologie met de recordbrekende tijdrit- en triatlonfiets, de BMC timemachine TM01. Het SubA concept bevat veel aerodynamische voordelen: getrapte buizen, een evenwicht tussen de aerodynamisch optimale vorm en maximale stijfheid. De tripwire technologie is een getrapt profiel langs de voorzijde van de framebuizen: Dit zorgt voor een betere controle over de luchtstroming rond de profielen en zorgt voor een perfecte windegeleiding langs het buisoppervlak - hetzelfde effect wordt gegenereerd door de putjes in een golfbal. Bovendien minimaliseert het minieme frontoppervlak van de TM01 de luchtweerstand.

Geavanceerde integratie: Een compromisloze integratie van het frame, de vork en de onderdelen verbeteren de aerodynamische prestaties drastisch. De krachtige remklauwen passen netjes in de vorm van de vork en de liggende achtervork, de zadelpen wordt bevestigd door een verborgen klemmechanisme en alle elektronische componenten verdwijnen vrijwel geheel in het frame terwijl de accu-eenheid die nodig is voor de elektronische groepen is geïntegreerd in de zadelpen. De BMC Dual Transmission integratie (DTi) maakt het mogelijk om met hetzelfde frame zowel voor elektronische als mechanisch groupsets te kiezen, zonder verlies op het gebied van esthetiek of aerodynamica. Om kort te gaan: dit is echt state of the art!

Positie om te presteren: BMC rondt de technische kenmerken van het TM01 af met een maximale instelbaarheid van de zadelpen en de stuurpen. Dankzij dit slimme systeem (position to perform, of in het kort p2p) kan het conflict tussen aerodynamica en biomechanica worden geminimaliseerd. De geïntegreerde stuurpen biedt 32 verschillende opties voor het positioneren van het stuur, terwijl de zadelpen op een virtuele zitbuishoek variërend van 72-82 graden met vier zadelklemposities kan worden ingesteld. Het hebben van de mogelijkheid om altijd de juiste pasvorm in te stellen betekent dat de TM01 de perfecte tijdrit- of triathlonfiets is.

Klaar om te racen: Met uitzondering van de grote maat frameset is de TM01 UCI goedgekeurd en klaar om de startlijn te raken. En gezien de hoeveel races die deze fiets al gewonnen heeft is het zeer waarschijnlijk dat ook jij op het podium terecht komt!
1) Frame
- P2PxSubA volcarbon constructie
- Gewicht frameset: 2435 gram inclusief frame, vork, headset, zadelpen, remmen en stuurpen
- DTi-kabelloop, geschikt voor zowel mechanische als elektronische schakelsystemen
- Geïntegreerde achterrem
- Interne Di2-batterij

2) Bracket
- BB30

3) Voorvork
- Aero hinge-voorvork, p2p×SubA volcarbon constructie
- Geïntegreerde voorrem
- Geïntegreerde stuurpen
- 1-1/8 inch stuurbuis

4) Zadelpen
- Aero-zadelpen, p2p×SubA volcarbon constructie

5) Framematen
- 4 maten
- Small, medium short, medium long, large
- Zie geometrietabel voor details

technology

p2p

position to perform

Maximale aanpasbaarheid dankzij het p2p-concept.

De beste "position to perform" komt voort uit maximale instelmogelijkheden voor de stuurpen, het stuur en het zadel.
Tri Angle-concept - Met het Tri Angle-concept kan de stuurpen op meer dan 30 posities worden ingesteld.

Het principe is even eenvoudig als geniaal: door verschillende configuraties van hoek- en afstandsstukken zijn zowel positieve als negatieve graden in te stellen, bij elke gewenste lengte van de stuurpen. Deze mogelijkheden zijn standaard aanwezig op elke TM01.

De aanpasbaarheid stelt elke berijder in staat om zijn ideale positie op de fiets te vinden. Tijdens de seizoensvoorbereiding kan hij bovendien eenvoudig aan zijn positie schaven en deze waar nodig aanpassen. Hiervoor hoeft hij alleen maar Tri Angle-elementen toe te voegen, te verwijderen of te vervangen.

21_21 Offset - Completeert het p2p-concept met een aanvullende mogelijkheid om de zadelpositie aan te passen. Dit kan met 21 mm naar voren en 21 mm naar achteren.

Het bereik van de zadelrail maakt vier verschillende basisinstellingen mogelijk. Daarnaast kan het hele bereik van de rail worden gebruikt om in extreme posities te rijden.

 

subA

aerodynamische maximalisatie

De beste aerodynamica – Het subA-concept

De luchtweerstand van fietser en fiets wordt niet alleen bepaald door de positie van de fietser, maar ook door de aerodynamica van de fiets zelf.
subA heeft betrekking op de maximalisering van de aerodynamica door minimalisering van de frontale oppervlakken van de fiets. Dit wordt bereikt op drie manieren:


teardrop 3 :1 - Het frame aerodynamisch vormgegeven met een lengte-breedteverhouding van 3:1.


getrapt profiel - De druppelvorm wordt niet doorgezet in de oppervlakken; in plaats daarvan worden rechte afkappingen in het profiel verwerkt. Hierdoor kunnen wervelingen worden gestuurd en gecontroleerd. Het geminimaliseerde materiaalgebruik vermindert het gewicht, terwijl de hoeken zorgen voor een grotere framestijfheid.


tripwire - Tripwire is de "struikeldraad voor de lucht", een concept uit de luchtvaarttechniek: in het carbonframe worden speciale windranden aangebracht, waardoor zeer kleine wervelingen direct boven het oppervlak ontstaan. Zo wordt een soort luchtkussen voor de wind opgebouwd.

sizing tool

Vind uw optimale framemaat en stuurpenconfiguratie.

Als fietser komt u pas tot uw beste prestaties als u uw ideale positie kunt innemen. Dit geldt nog sterker bij triatlons en tijdrijden. Deze online tool is een hulpmiddel om uw optimale framemaat en stuurpenconfiguratie te bepalen.

TM01 sizing tool

Manuals and Assembly Guides

Manuals and assembly guides

Manuals and assembly guides

DTi

Dual Transmission integration

Onze frames zijn klaar voor de toekomst.

Onze frames zijn klaar voor de toekomst. Door het groeiende aanbod van hoogwaardige componenten worden elektronische schakelsystemen steeds beter betaalbaar en mogen ze zich in een toenemende populariteit verheugen. Om die reden zijn al onze nieuwe racefietsframes geschikt voor elektronisch schakelen. Met een BMC-frame bent u altijd klaar voor de nieuwste technologie. Zelfs ons instapmodel, de granfondo GF02, is geschikt voor Di2.

DTi biedt een geheel vrije keus bij de afmontage. Dankzij DTi kan elk schakelsysteem op één en hetzelfde frame worden gemonteerd. Bij mechanisch schakelen is de kabelloop netjes en onopvallend; bij gebruik van elektronische componenten verdwijnen de overbodige kabelaanslagen en worden de zichtbare kabels geminimaliseerd dankzij optimaal gepositioneerde kabelingangen.

 

BB30

interface

BB30-crankstel

Bij deze crankstellen worden de lagers direct in het frame geperst. De diameter van de as bedraagt 30 mm. De voordelen van een BB30-crankstel zijn een grotere stijfheid en een lager totaalgewicht.

Katalog 2015

team clothing

Jetzt online bestellen: Das Replica-Jersey-Set des BMC Racing Teams kann ab sofort online bestellt werden.