Please choose your territory and language
Benelux, Nederlandse

new granfondo GF01 - 2013

 

Rennersprofiel

Deze fiets is ontwikkeld voor de grote, sterke renners van het BMC-team om mee over de kasseien van Parijs-Roubaix te razen, maar is ook perfect geschikt voor enthousiaste vrijetijdsrijders. Door de optimale verticale meegevendheid en grote rijstabiliteit kunnen langere afstanden worden afgelegd zonder vermoeidheid, en worden technische afdalingen veel gemakkelijker.

 

Het BMC-concept

Vertrouwenwekkend
De robuuste balhoofdbuis, onderbuis, liggende achtervork en voorvorkkroon vormen de stevige basis van dit frame. Samen met de stabiele geometrie waarborgen ze dat deze fiets precies doet wat je ervan verlangt.

 

 

Verticale meegevendheid
Met de Granfondo GF01 hebben we het Tuned Compliance Concept naar een geheel nieuw niveau getild. Deze fiets is met de Angle Compliance-technologie specifiek getuned voor lange afstanden. Het model dempt meer schokken en trillingen dan de veelgeprezen teammachine SLR01, zonder dat de trapbeweging wordt beïnvloed. Dankzij de 28 mm brede banden rijdt u met deze fiets comfortabel over zelfs de slechtste wegen.
Gebruiksvriendelijkheid
Met zijn geïntegreerde kettingvanger, duurzame banden en eenvoudige componenten is deze fiets goed voor duizenden kilometers probleemloos fietsplezier. U brengt minder tijd door in de werkplaats en meer in het zadel!
Ergonomie
De op duurinspanningen gerichte geometrie en het zorgvuldig gekozen zadel en stuur staan garant voor een ontspannen zit. Zelfs na urenlange ritten stapt u fris van de fiets. Kom thuis met een glimlach in plaats van een gepijnigde grimas en geniet van de rest van uw dag.

Technology

Framegewicht

Frame = 995 g/framegrootte 54 cm
Vork = 380 g/320 mm vorkbuislengte
Zadelpen = 198 g (350 mm/18 mm opvulling)
Totaalgewicht = 7,38 kg (framegrootte 54 cm/Shimano Ultegra Di2/Easton wielset)

1 Frame

Puur carbon met het Tuned Compliance Concept, Angle Compliance en DTi. DTi staat voor “Dual Transmisson integration”. Door eenvoudigweg de externe kabelstops te verwijderen kan het granfondo-frame snel worden omgebouwd van mechanische schakelsystemen naar Shimano Di2. De in het frame geïntegreerde kettingvanger staat garant voor een nauwkeurig, betrouwbaar schakelgedrag.

 

 

 

2 Bracketlagers

BB86 Press-Fit-systeem voor een optimale krachtoverbrenging.

 

3 Vork

Compliance-voorvork met TCC voor een compromisloze zijdelingse stijfheid en nauwkeurig stuurgedrag. Conische balhoofdbuis/vorkbuis (1-1/8 - 1-1/2 inch)

4 Zadelpen en zadelpenklem

Compliance-zadelpen van carbon met TCC voor verticale meegevendheid en 18 mm offset / 27,2 mm.
(Standaardspecificatie) Uitvoeringen met andere offsetmaten leverbaar. (3 mm en 30 mm offset) Externe zadelpenklem - perfect afgestemd op het frameconcept.