Please choose your territory and language
Benelux, Nederlandse

XC 29

Racing: de ultieme testfaciliteit
In 2013 bouwden we een mobiele aanvulling op ons testlab. Het is een outdoor faciliteit die wij het 'BMC Mountainbike Racing Team " noemen. Wij vertrouwen op de beste racers ter wereld om onze producten op de proef te stellen, om feedback te geven op de vroege prototypes alsook op serieproductie-modellen. Van alpine singletrack tot het World Cup-circuit heeft het BMC Mountainbike Racing Team de mogelijkheid alle ondergronden te testen onder de meest veeleisende omstandigheden. Wij zijn trots op het resultaat: snellere en meer betrouwbare high-performance mountainbikes.

allmountain

Een terugkeer naar de roots
Vandaag de dag zijn de woorden "enduro racing" in het hoofd van elke mountainbiker. In de afgelopen jaren is deze mountainbike sport in opkomst gekomen door succesvolle, populaire en wereldwijde races en interessant gemaakt door de media-aandacht. Enduro racing is de bron van gepassioneerde debatten op internetfora en sociale netwerken. Interessant is dat velen het meer zien als een filosofie dan als een racecategorie. Het is uitgegroeid tot een symbool van de 'ride for fun "houding. Toch werd het mountainbiken uitgevonden door een stel vrienden in Californië op zoek naar avontuur en plezier door de dichtstbijzijnde berg op te trappen en zich dan naar beneden te storten tot onderaan de heuvel op nauwelijks geschikte fietsen. De meeste mensen zijn het erover eens dat dit precies is hoe het mountainbiken is begonnen. En hoe ver was dat verwijderd van de "enduro" van vandaag?
Bij BMC is ons doel met onze all-mountain serie vrij eenvoudig: we willen fietsen maken die je efficiënt omhoog kunt fietsen om vervolgens maximaal plezier te beleven op de weg naar beneden. Dit refereert terug naar de wortels van het mountainbiken, maar dan wel op de BMC manier.

sport

Iedereen op de fiets
Omdat we allemaal ooit beginners waren, weten we dat het belangrijk is om het meteen goed te doen. Onze Blast en Sportelite-fietsen bieden het beste voor iedereen die met fietsen wil beginnen. Functie, stijl en eenvoud, bij ons vindt iedereen waar hij of zij naar zoekt.